Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Randi og Katrine forbereder på SVK en soloudstilling skabt specielt til Gl Holtegaard. Deres projekt tager udgangspunkt i kunsthallens rumlige karakter i både de indendørs og de udendørs omgivelser.

De to kunstnere tager tråden op fra en tidligere serie af haveinstallationer og vil skabe en totalinstallation, der kommunikerer med Thuras barokke sommerslot, som Gl Holtegaard er, og det tilhørende barokke haveanlæg. Det gennemgående tema er seksualitet, nydelse og overflod, som vil manifestere sig i en række skulpturelle og installatoriske værker, der i et vist omfang skal opfordre til interaktion.

Randi og Katrine har fem store rum til rådighed, og hvert rum tager udgangspunkt i det overordnede tema med elementer fra forskellige tidsaldre fra 1700-tallets barokke ornamenteringsteknikker og voluminøse skulpturer til 50’ernes begyndende fokus på forbrug og materialisme.

Går man ind af kunsthallens hovedindgang, træder man direkte ind i et udstillingsrum med en 2,80 meter høj take away box i midten. Boxen er ornamenteret indvendigt med muslingeskaller af forskellig karakter sat op i forskelligt mønster – deraf navnet The Clam Box. Selve boksen er lavet af krydsfiner i SVKs Træværksted og sat sammen med beslag produceret i Metalværkstedet. Med limpistol beklædes væggene med henholdsvis Blåmuslinger og Abeloneskaller.

Går man til højre ind i det næste rum støder man på en syv meter lang, kunstig hæk placeret på et podie, så den kommer op i en højde, der gør, at man ikke kan se over den. Til gengæld er der sprækker og kighuller, så de besøgende har mulighed for at titte til hinanden eller gemme sig, om man vil. Inspirationen kommer fra stedets store barokanlæg, hvor man kan gå på opdagelse ad de små stier og blive væk mellem de høje bøgehække. Anlægget kan ses gennem rummets store vinduespartier og skaber dialog mellem værk og natur/kultur. Installationen er lavet af træ, pap og flamingokugler og sprayet med grøn maling.

Bevæger man sig videre ind i næste rum, havner man i filmens spæde begyndelse med flere forskellige filminstallationer, der benytter teknikker, som i vores tidsalder er så godt som glemt. Rummet er mørkt og hver installation belyses, drejer rundt eller bevæger sig ligesom et zootrop eller en gammeldags ”flipbog” med små tegneserier. Således vises flere små sekvenser om og om igen. Installationerne er lavet af træ, pap, papir og beklædt med konkylier og muslinger.

 

Her er video fra test-fasen af zootropen.

> Artikel om zootropen

Og her dokumentation af den endelige zootrop. Musikken hører dog ikke til værket.

Et andet rum har en tvetydig agenda. Forhøjninger i hudfarvet papir pryder rummet som et bakket landskab eller et rum fuld af bryster.

Randi og Katrine arbejder således med et rumligt forløb, og deres værker griber ind i arkitekturen, mimer den og forandrer den i en iscenesættelse, der inddrager beskueren i et parallelt univers.

Udstillingen er støttet af Statens Kunstråds billedkunstudvalg.