Skip to content Skip to footer
Næste ansøgningsfrist: 5. august 2024 kl. 24:00

Søg ophold på Statens Værksteder

Statens Værksteder for Kunst støtter udvikling og produktion af professionelle projekter inden for billedkunst, design, kunsthåndværk, arkitektur og konservering. Vi stiller specialindrettede værksteder og atelierer til rådighed og bidrager med vejledning på højt fagligt og praktisk niveau undervejs i processen.

Vores værkstedsledere og konsulenter er faguddannede kunstnere og håndværkere, som har arbejdet med kunst, kunsthåndværk og designopgaver i mange år.

3A2A6703

Søg inden for to programmer

1. Udviklingsprojekter
Projekter med udgangspunkt i materialebaseret, kunstnerisk forskning / udvikling, herunder materialeudforskning, prototypefremstilling og andre forarbejder. Projekter der har karakter af research, udforskning og innovation. Projektets formål skal være godt beskrevet.

2. Værkproduktion
Projekter, der retter sig mod produktion og færdiggørelse af værker til udstilling, udsmykning el. lign. Det kan være enkeltværker eller en samlet udstilling. Projekter, der er målrettet offentlig visning i ind- og udland.

Væveværksted

Væveværkstedet er på ca. 145 m2 og råder over fem væve, som er velegnede til arbejde i store formater. Værkstedet er placeret på samme etage som tekstiltrykværkstedet, indfarvning, varmepresse, syværkstedet og tufteværkstedet. Det er udstyret med diverse redskaber såsom stor skæreramme, tenestativ, garnvinder, spoleapparat, diverse…

Læs mere

Træværksted

Træværkstedet er 237 m2 med en loftshøjde på 2.8 meter. Det er indrettet til både maskinbearbejdning, samle- og afprøvningsarbejde og har flere arbejdsstationer. Der er automatisk udsugningsspjæld på de fleste større maskiner i maskinparken. Værkstedet vil typisk huse to til fem brugere ad gangen. Du skal…

Læs mere

Metalværksted

Metalværkstedet er ca. 260 m2 stort, indrettet i to rum med en loftshøjde på ca. fire meter. Det ene rum er til støjende maskinarbejde, det andet er indrettet med arbejdsborde og friplads til ombygning af større arbejder. Værkstedet har en loftshængt kran med løfteevne på…

Læs mere

Faq

Der er ansøgningsfrist fire gange om året: Start februar, maj, august og november. Næstkommende ansøgningsfrist finder du øverst på denne side.

Områdeudvalgene og Værkstedsrådet afgør, hvem der skal tildeles plads. Det styrende kriterium er projektets faglige og kunstneriske kvalitet.

Et ophold på SVFK er et legat fra staten som en del af støtten til kulturlivet. Atelier, værksted, gæstelejlighed, rådgivning m.m. er gratis. Du skal dog selv betale materialer og eventuelle print og kopi.

Upload én samlet ansøgning med én kontaktperson. Beskriv jeres projekt og samarbejde og vedlæg CV for alle deltagere.

Husk at skrive det i ansøgningen, hvis du ønsker at have familie med, så forsøger vi at imødekomme det. Det vil i så fald være dig selv personligt, der hæfter for brugen af lejligheden.

Længden på dit ophold skal passe til projektets karakter. Du kan maks. søge om seks måneder. Det er en god idé at udvise fleksibilitet i forhold til periode og faciliteter. Udvalgene vurderer i visse tilfælde, at projektet kan løses på kortere tid og tildeler derfor en kortere periode end ønsket.

Vi forsøger at udnytte faciliteterne maksimalt, så hvis der er tid, inden næste bruger ankommer, kan vi godt forlænge dit ophold. Spørg i administrationen, hvis det bliver aktuelt.

Værkstedsrådet kræver, at du ved udstillinger og markedsføring oplyser enten med tekst eller logo, at dit arbejde er skabt på Statens Værksteder for Kunst.