Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

De to keramikere, Tine Broksø og Karen Kjældgård-Larsen aka Claydies, er inviteret til at skabe tre #claydiesselfies værker til skulpturparken v. Kunsthal Augustiana i Augustenborg.

Feb. 2021

Opgaven lyder som følger: Værkerne skal være inspireret af Louise Augusta, som boede på Augustenborg i det Palæ, hvor der i dag er Kunsthal og Skulpturpark. De skal placeres i parken og invitere forbipasserende til at tage billeder af sig selv og hinanden.

En leg med selfies

Noget af det, der kendetegner selfie-begrebet er ironi, spontanitet og humor. Værdier, som er alment menneskelige, og som er spændende at arbejde med kunstnerisk, måske fordi de ikke altid anses for at være lige kultiverede.

Claydies lader i denne sammenhæng selfie-begrebet inspirere til keramiske objekter, og opfordrer publikum til at interagere og fotografere sig selv i og omkring værkerne. På den måde får de også en selfie-samling, som fremover vil kunne ses på sociale medier under #claydiesselfies.

“Udstillingen #claydiesselfies opsummerer på en måde hvad vi, Claydies, interesserer os for og arbejder med. Humor og ironisk distance er noget vi ofte kredser om i vores værker, og netop det kommenterende og det konceptuelle har vi arbejdet med helt tilbage fra vores første år.”

Værkerne er modellerede i stentøjsler, så de passer til kroppen. Efter modellering skal værkerne tørre, forglødes, glaseres og brændes igen.