Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Projekt ’Unika Efterliv’ tager udgangspunkt i en samling af genbrugstekstiler samlet over flere år, som håndmales i tekstiltrykværkstedet med remazolfarver for at give tekstilerne nyt liv og historie. Hvert tekstil får hvert sit særlige print og derfor sit eget ’Unika Efterliv’.

Nov. 2022

Tekstilerne, som bliver brugt i projektet har tilhørt venner, fremmede, levende og afdøde familiemedlemmer. Der findes altså spor og minder fra det liv, tekstilerne levede før de i mine hænder og senere på bordet på SVFK. De iboende tekstile historier bliver en del af designprocessen og tilføjer en personlig og intim følelse i skaberprocessen.

De håndmalede motiver er farverige, ekspressive og har en nerve af impulsivitet, men man kan samtidig fornemme en slags poesi i de mange penselstrøg, der i en gentagnende rytme har danset over tekstilet.

Det er tydeligt at motiverne er malet i hånden og på den måde føler jeg mig nærværende som designer i mine produkter. De håndmalede tekstiler omsættes senere til unika beklædning, som et tekstil værk, der bæres på kroppen.