Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fra september 2021 til januar 2022 skal Nikoline Liv Andersen udstille i Nikolaj Kunsthals Nedre Galleri. Nikolaj Kunsthal er oprindeligt en kirke med et stort smukt kirkerum, men bygningen har ikke fungeret som kirke siden Københavns brand i 1795. Nikoline Liv Andersen vil bringe kirken tilbage i kirkerummet. Ikke i fysisk forstand, men med begreber fra den kristne tro.

Feb. 2021

I projektet arbejder jeg med grundlæggende værdier og begreber fra kristendommen, som også er essentielle i det moderne samfund, hvor vi fjerner os mere og mere fra religion. Det er begreber som næstekærlighed, frugtbarhed og tro, men også synd, tvivl og fremmedgjorthed.

Med dette in mente vil jeg skrue tiden helt tilbage til dér, hvor det hele begyndte; Skabelsesberetningen. Jeg vil fortælle fabellignende historier, hvor slangen i Paradis, kundskabens træ og syndefaldets frugt medvirker.

I min version af skabelsesberetningen portrætteres mennesket og naturen som værende i direkte symbiose med hinanden. På godt og ondt. Menneskets eksistensgrundlag er betinget af naturens tilstand. Af jord er du kommet. Mennesket er derved natur på lige fod med planter og andre dyr. Ikke hævet over disse. Måske i sin egen selvforståelse, men ikke i realiteternes verden. Mennesket er lige så skrøbeligt og forgængelig som en blomst.

Figurative, tekstile billedfortællinger

Hovedværkerne i udstillingen er tekstile, figurative billeder, hvor jeg blander tufteteknik, strik, væv, patchwork og broderi. Efter at have arbejdet i flere år med skulpturel beklædning og iscenesættelse af denne, samt efter 4 år som designer for det italienske modehus Fendi, har jeg en trang til at fjerne mig fra beklædningen. I stedet vil jeg koncentrere mig om historiefortælling gennem tekstile billeder, som skal være frodige og detaljerige både i forhold til det visuelle, det tekstile og de teknikker, jeg anvender.