Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

I 2010 arbejdede de fire kunstnergrupper Hesselholdt & Mejlvang, Randi & Katrine, Bank & Rau og Ingen Frygt sammen i Statens Værksteders største atelier, Turboladen på den gamle B&W grund. Formålet med opholdet var at skabe værker til deres kollektive udstilling i Den Frie Udstillingsbygning under titlen Party and Lost.

Med udstillingen har de fire kunstnergrupper ønsket at hæve og opløse egoet i en form for samhørighed. At undersøge hvad der kommer ud af at lave kunst inden for kollektivitetens rammer. Resultatet er blevet en vildtvoksende udstilling, der breder sig installatorisk over alle rum i den Frie Udstillingsbygning. Bl.a. kan man i et af rummene dykke ind i en hel drystenshule bestående af gaver og pakker i alskens størrelser, en installation der blev skabt ved hjælp af en større workshop over fem dage, som kunstnergrupperne arrangerede under deres arbejdsophold i Turboladen.

Sådan beskriver gruppen selv projektet i udstillingsteksten:

”I Party and Lost er dagsordener og opfattelser forsøgt sammenlagt til noget næsten fysisk, og derefter transformeret til en egentlig kunstproduktion. I en række store installationer og monumenter giver vi skikkelse til vores hjælpeløse drømme og insisterende mareridt om fællesskabet. Resultatet er noget mere komplekst, men samtidig også mindre kompliceret, befriet for gruppemedlemmernes private idiosynkrasier. Det er foruroligende og lindrende, det ser smart ud, og det bløder”.

Se video fra arbejdsprocessen her:

Filmen er produceret af Anette Olsen, Safran Film