Skip to content Skip to footer
Brief info

Danmark, 01/01/1965

Louise Sass er tekstilkunstner og stoftrykker.

Uddannet fra Danmarks Designskole, nu KADK i 1991.

Hun har udstillet i Danmark og internationalt. Senest på udstillingen Is this Colour? i Rundetårn 2019 og separatudstillingen Over jorden, under himlen i Bagsværd Kirke 2017 med stedsspecifikke stoftryk i dialog med Utzons arkitektur. På Designmuseum Danmark; særudstillingen Learning from Japan 2015-18 og Dansk Design Nu 2015 – 19, På Nordiska Museet Stockholm 2013-14, samt Mindcraft 2011 og 2012 i Milano.

I sine tekstile arbejder undersøger Louise Sass farve som visuel oplevelse sammen med komposition og materiale-transformation.

De unikke stoftryk er udført med teknikken overtryk, hvor transparente tekstilfarver i rene kulører trykkes på stoffet i overlappende lag. I udvikling af nye farvepaletter og kompositioner er Louise særligt interesseret i de ’emergente’ farver, der opstår spontant, når de trykte farver mødes og vekselvirker med hinanden og med tekstilet.

Projekter af

I atelieret på plan 3 er projektet Urban Palette udviklet henover sommeren. Urban Palette er fællestitlen på en række unikke tekstiltryk, der indfanger effekten af byens farver. En kolorit, som er betinget af elektrisk lys og kunstigt frembragte farver og materialer set i forhold til…

Tekstilkunstner Louise Sass er en af 11 kunsthåndværkere og designere, som er blevet inviteret til at skabe stedsspecifikke værker til udstillingsrækken TIL STEDEt i Bagsværd Kirkes gallerigang. Over jorden – under himlen er en installation med 5 tekstile kompositioner monteret på staffeli-lignende trækonstruktioner. Louise har…

Latest News From the Workshops

Deadlines / events / articles

Subscribe to Newsletter