Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

”Postkort”-serien er Louise Sass’ undersøgelse af rum og erindringen af rum, hvor hun udvikler unika tekstiltryk inspireret af fotografiet.

Under titlen ”Postkort” arbejder Louise på en ny gruppe unika værker. Serien, som Louise har arbejdet med siden 2010, handler om rum og fortolkninger af rum. Hun arbejder ikke med en direkte gengivelse af rummet, men tager udgangspunkt i fotografier af rum og rumlige fragmenter. I en metode, hvor hun fjerner dele af fotografiet, fortolkes det rensede fotografi yderligere, når det sættes sammen med nye farver i stoftrykket. Formålet er at skabe et nyt tværæstetisk udtryk i det tekstile medie. Hvor Louise tidligere har arbejdet med rette linjer i sine tekstile værker, skubbes hun i arbejdet med det fotografiske lidt væk fra det kendte og mere mod noget perspektivisk og drejet.

I tekstilværkstedet foretager Louise i øjeblikket prøvetryk af et motiv inspireret af en barok-frise. Billedet af frisen er blevet forenklet i en håndtegnet bearbejdning, hvor kompositionen er blevet udstrakt og forlænget. Louise undersøger, hvordan man i den analoge stoftryksproces kan skabe rumlige fortællinger på den todimensionelle flade. Dette sker gennem en undersøgelse af bl.a. motiv, mønstre og farver. Det handler om at teste og undersøge – vælge noget fra og lade sig overraske, hvis der pludselig opstår noget nyt. Indtil videre har Louise skabt nogle forskellige prøvetryk af barok-frisen. Næste skridt bliver at påføre farve.

Sideløbende med sine undersøgelser af Postkort-serien arbejder Louise med en række farveundersøgelser til en kommende udstilling hos Butik for Borddækning i januar 2016. Louise ønsker at arbejde med et nyt farveunivers, men farverne kan ikke ”bare” udvælges fra et katalog, de skal arbejdes frem. Louise anvender en teknik, der kaldes ’overtryk’, hvor farven trykkes på stoffet i overlappende lag frem for at blive blandet før trykprocessen. Dette giver mere komplekse og nuancerede farvevirkninger i fladen.