Skip to content Skip to footer

Anna Bak udstiller for øjeblikket i det nyåbnede udstillingssted, Fraktal, i Skørping, Nordjylland. Udstillingen relaterer sig til Fraktals årstematik, “Svampe”, og Anna har til formålet benyttet tufteværkstedet, træværkstedet og Huggegården til at fremstille diverse svampeskulpturer.
Læs mere

September 2022

Til inspiration og videndeling, og for at vise diversiteten i kunstneriske fagligheder, har vi her udvalgt en god portion af projekter, der har taget form i vores værksteder og atelierer henover sommeren. Der udvikles og produceres ca. 200 projekter årligt på Statens Værksteder for Kunst. Er du interesseret i mere, så tag et kig i vores projektdatabase

Ida Retz Wessberg: Bodies of Water

I forbindelse med udstillingen Bodies of Water på Mallorca har Ida Retz Wessberg arbejdet i det lille lerværksted med en stedspecifik, udendørs vandkunst. 

Vandkunsten skal tilkobles vandet fra den lokale kilde, Tramuntana kilden, som siges at have helende kræfter. Læs mere

Rasmus Bækkel Fex: Chair, unriddle me

Møbeldesigner, Rasmus Bækkel Fex, har i dette projekt ladet sig inspirere af modeverdenens Haute Couture, hvor den faglige viden bearbejdes med en kunstnerisk dimension, der stiller flere spørgsmål, end den giver svar. 

På træværkstedet og i et tilstødende atelier har han arbejdet med udstillingen Chair, unriddle me. Læs mere

Anna Ørberg: Tech-High!

Anna Ørberg har på Statens Værksteder arbejdet målrettet på udstillingen TECH-HIGH! til Nikolaj Kunsthal – hendes første institutionelle soloudstilling. 

Hun har bl.a. produceret en mobile af filt. “Jeg valgte filten som materiale for at fremhæve de taktile og æstetiske kvaliteter, som kun kan opleves i den fysiske verden”. Læs mere

Myne Søe-Pedersen: Punktum – og andre begyndelser

Myne Søe-Pedersen har arbejdet i grafisk værksted med en serie fotogravurer, som, ud over at være unika-tryk, også vil blive til en unikabog.

Værket tager afsæt i fem postkort fra en nær relation, som nu er ophørt. I postkortene har Myne lokaliseret og forstørret hvert enkelt punktum i et mikroskop. Punktummerne er efterfølgende blevet bearbejdet til fotogravuretryk. Læs mere

Yoko Matsumoto: FLEJESTANG anno 2022 – Historie og Ritualer → Tekstilinstallation

I atelier plan 5 har tekstilkunstner Yoko Matsumoto fordybet sig i færøsk historie, tradition og ritualer. Hun har fokuseret på personlig erindring og kulturudveksling og udforsket, udviklet og udfordret en gammel færøsk knytteteknik.

På Færøerne har Yoko været lærling hos lokale fuglefængere. Det har inspireret hende til at arbejde med en færøsk knytteteknik, som stammer helt tilbage fra vikingetiden. Projektet er en transformation fra arbejdsredskab til tekstil installation.
Læs mere

Anker Bak: Stories in Wood – en ny værdighed

En Ny Værdighed er Anker Baks første soloudstilling og åbningen til en række designfortællinger under titlen  ‘Stories in Wood’. Det er fortællinger, der sætter fokus på møbeldesign som et funktionelt og æstetisk mulighedsrum.

Anker har på Statens Værksteder haft adgang til både værksteds- og atelierplads. Dvs. at han har haft mulighed for at færdiggøre prototyperne til flere af de designs, der indgår i udstillingsserien på træværkstedet, og samtidig har han kunnet give udstillingen form. Læs mere

Eva la Cour: Nye Noter

I metalværkstedet har Eva la Cour eksperimenteret med hærdet glas og til formålet konstrueret metalfødder til at arbejde med glasset på: få det til at granulere, bøje og teste forskellige folier. 

Hun har testet forskellige tykkelser og brugt erfaringerne til at tegne skitser, som hun senere har brugt til at træffe endelige valg for udstillingen, Nye Noter. Læs mere