Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Møbeldesigner, Rasmus Bækkel Fex, har i dette projekt ladet sig inspirere af modeverdenens Haute Couture, hvor den faglige viden bearbejdes med en kunstnerisk dimension, der stiller flere spørgsmål, end den giver svar. På træværkstedet og i et tilstødende atelier har han arbejdet med udstillingen Chair, unriddle me.

Aug. 2022

Jeg har lavet en kollektion af møbler, som både er genkendelige og alligevel abstrakte fabuleringer over stolen som type. Møblerne står og vibrerer som en slags dobbeltsyn, der både åbner sig og lukker sig, og de flygtige linjer holdes på plads af de voluminøse hynder, der giver stolene både krop og hjerte. De er udført i ahorn, og møbeltekstilet er Remix fra Kvadrat, bearbejdet med mønster skabt af tekstildesigner, Margrethe Odgaard.

Udstillingen er et frit formeksperiment med stolen som omdrejningspunkt og består af de klassiske fem typer: spisebordsstolen, skamlen, barstolen, armstolen og bænken.

Møblerne er både genkendelige og alligevel abstrakte fabuleringer over stolen som type, og som beskuer efterlades man med spørgsmålet: Er stolene på vej til at samle sig og blive en funktionel stol, eller er de ved at spalte sig til en
kunstnerisk abstraktion?