Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Anna Ørberg har på Statens Værksteder arbejdet målrettet på udstillingen TECH-HIGH! til Nikolaj Kunsthal – hendes første institutionelle soloudstilling. Det overordnede kunstneriske ærinde er fokuseret omkring internetkulturer og digitale teknologiers sammenvævning med det sociale og politiske liv.

Sept. 2022

Udstillingen involverer videoværket “Algorithms Anonymous” og en mobile af filt. Sidstnævnte er produceret på Statens Værksteder, hvor Ørberg har filtet adskillige dele og produceret mobilens metalkonstruktion.

Mobilen, som måler 2,5 x 2,5 meter, er inspireret af en scene fra Mark Zuckerbergs præsentationsvideo af The Metaverse, hvor alt samvær er begrænset til Virtual Reality. I modsætning til fx vævning, der er baseret på en pixelstruktur og derfor har en tæt forbindelse til det digitale, fremstilles filt ved at filtre organiske fibre sammen til en tilfældig og uforudsigelig masse.

“Jeg valgte filten som materiale for at fremhæve de taktile og æstetiske kvaliteter, som kun kan opleves i den fysiske verden”, forklarer kunstneren.