Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Billedkunstner Stine Ljundalh arbejder på SVK på to projekter; videomateriale om Eks-skolen til udstilling på John Hansard Gallery i England, men hovedsageligt på produktion af værker til en gruppeudstillingen ”Andre fiktioner” på Fotografisk Center.

Stine Ljungdahls praksis er i høj grad et fortløbende arbejde fokuseret omkring begivenheden som filosofisk ide. Hun har igennem ca. ti år opbygget et fiktivt univers af personer og selskaber, hvis aktiviteter, hun ”dokumenterer”, og værkerne har netop denne karakter af at være indsamlede objekter, billeder og dokumenter.

Stine bruger SVK som base for produktion af en række nye værker til ”Andre fiktioner” på Fotografisk Center; filmisk materiale, fotografi, skulptur og grafisk arbejde. Blandt andet skal hun lave ”dokumentationsmateriale”, som består af billeder af nogle af de fiktive karakterers aktiviteter, som Stine fremkalder i mørkekammeret. I Træværkstedet laver Stine en sekskantet montre, hvori ”dokumentationsmaterialet” skal ligge. Desuden klipper hun videomateriale sammen, og så skal hun lave en række fotogravurer i Grafikværkstedet: billeder af snelandskaber og fugleflokke, hvis tilfældige mønstre Stine omskaber til specifikke formationer i digitale collager, og som hun siden omdanner til fotogravurer.

Til udstillingen i John Hansard Gallery medvirker Stine i produktionen af en film, som viser metoder fra Eks-skolen, med fokus på ønsket om at etablere alternative kunstskoler og workshops. Stine medvirker til at gennemfører interviews og laver research på SVK med dokumentarisk materiale fra Eks-skolens aktiviteter.