Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Elle-Mie Ejdrup Hansen har på grafisk værksted arbejdet med et projekt, der tager udgangspunkt i klassisk tegning. Tegningerne bruger hun som grundlag for at skabe et kunstværk, der kobler til et digitalt værk i og om landskabet. Projektet ”LYS – landskabet, lyset, poesien og stemmer fra Østjylland” er et projekt med mange samarbejdspartnere og mange forskellige processer, der sammen skaber det færdige værk.

I samarbejde med en komponist og programmører skal Elle-Mies tegninger omformes til et interaktivt værk placeret på seks udvalgte steder i Østjylland. Indledningsvist har Elle-Mie Ejdrup fotograferet landskaberne, dernæst bearbejdet dem digitalt og efterfølgende er de blevet tegnet i store formater på hendes atelier på SVK.

Den tre måneder lange tegne-proces er en del af kunstnerens måde at arbejde sig ind i projektet. Tegningerne skal digitaliseres senere, men håndtegningen med blyant er med til at skabe en forståelse og respekt for det landskab, som hun arbejder med og samtidig giver den en koncentreret fase, hvor Elle-Mie Ejdrup har kunnet samle sine tanker om hele det samlede projekts mange facetter og udvikle ideer til værket.