Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

There are pockets, she said

Velkommen til SVFKs projektdatabase – en direkte udveksling af kunsteriske arbejdsprocesser.
Indtast navn, teknik eller materiale i søgefeltet og gå på opdagelse i mere end 2000 projektbeskrivelser.

Billedkunstner Henriette Heise skal på Statens Værksteder udarbejde en del større værker med henblik på en soloudstilling på Overgaden – Institut for Samtidskunst i november 2010. Arbejdstitlen på udstillingen er ”There are pockets, she said.”

ET UDVIDET BILLEDUNIVERS
Udstillingen fremstår som en samlet installation, der poetisk befinder sig mellem drømme og virkelighed, mellem lys og mørke. Henriette Heise forsøger på udstillingen at udvide vores univers og billedverden ved at give plads til at opleve uden at bruge fornuften. Hun inviterer den besøgende ind i en tilstand, som er åben for andre billeder end dem, som vi normalt strukturerer vores hverdag med: ”Det er snarere en undersøgelse af vores imaginære billedverden. Og derfor er det ikke tilstrækkeligt kun at tage fat i søvnens drømmebilleder, når der også findes dagdrømme, der fletter sig sammen med alle de andre forestillede billeder, der strømmer igennem os i løbet af en ganske almindelig dag. Det er disse forestillede billeder, der undertiden får vores verden til at hænge sammen, men som også tilbyder en flugt fra en uudholdelig virkelighed, holder os tilbage i angst, eller kan hjælpe os frem mod nye muligheder” forklarer Henriette Heise.

 

INSPIRATION OG MATERIALER
De benyttede medier spænder vidt mellem linoleumssnit, tegning, filtcollage og patchwork, mens indholdet er abstrakte geometriske former, der dog samtidig også er meget figurative afbildninger; inspirationen er de såkaldte ’lens flares’, som opstår på billeder og film i mødet mellem en udefrakommende lyskilde og kameralinsens beskaffenhed. Titlen på udstillingen, ‘There are pockets, she said’, refererer til et citat fra en kvinde, som har oplevet en stor sorg, som hun kun i øjeblikke kan klare. Disse øjeblikke kalder hun lommer og det er dette fænomen både som idé og som motiv Henriette Heise i projekterne har arbejdet med. Citater er fra et interview med Kathrine Bolt Rasmussen fra Overgaden – Institut for Samtidskunst.