Skip to content Skip to footer
Næste ansøgningsfrist: 8. februar 2021 kl. 24:00
Brief info

Danmark, 1965

Uddannet billedkunstner fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, København og Slade School of Fine Art, London i 1997.
Professor i billedkunst på Det Kongelige Danske Kunstakademi.
Fra 2012 medlem af kunstnersammenslutningen Den Frie.
I 2013 modtog Henriette Heise Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat.

Henriette Heises billedkunstneriske praksis kan betegnes som post-konceptuel og udfolder sig på tværs af medier, formater og materialer. Hun anvender således forskellige grafiske teknikker, herunder tegning og linoleumssnit, fotokopi, tekstil, filt-collager, plakater, fotografi, installation, skulptur, film/video, bøger, internet og performance.
Parallelt med sin egen kunstpraksis har hun været involveret i og medstifter af en række kollektive kunstneriske projekter som Info Centre i London, Det Fri Universitet og Tv-stationen tv-tv, begge i København.

 

Projekter af

Billedkunstner, Henriette Heise, har haft ophold i grafikværkstedet, hvor hun, i samarbejde med kobbertrykker, Mette Marott, har arbejdet på et delprojekt til en udsmykningsopgave til Institut for Biomedicin på Aarhus Universitet.

Billedkunstner Henriette Heise skal på Statens Værksteder udarbejde en del større værker med henblik på en soloudstilling på Overgaden – Institut for Samtidskunst i november 2010. Arbejdstitlen på udstillingen er ”There are pockets, she said.” ET UDVIDET BILLEDUNIVERS Udstillingen fremstår som en samlet installation, der… Læs mere

Eksperimenter med tegninger udført med koldnålsteknik.

Latest News From the Workshops

Deadlines / events / articles

Subscribe to Newsletter