Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Pia Jensen har stillet sig selv den udfordring at skabe et rum, som er ét hele og udvikle svar på, hvordan hun forbinder sin rummelige erfaring og tekstile baggrund med nye udtryk i andre materialer. Hendes mål er at skabe en udstilling, der viser værker, som i deres form sætter spørgsmålstegn ved, hvad der hører til på gulvet – på væggen – i rummet. Hun vil opnå oplevelsen af, at ”rummet kan ses fra mange sider”, og at ”billeder kan lægges på alt”.

Pia er væver, men bruger diverse andre metoder til at trække beskueren med ind i sit værk. Hun omdanner mønstre og materialer til en tredimensionel oplevelse for at skabe det uendelige rum. Værkets omdrejningspunkt er sekskanten, som hun har formet i træ, keramik, spejlakryl, beton og gips.

Således tager Pia flere af SVKs værksteder i brug på én og samme tid, for mens limen tørrer i atelieret, kan hun udforme en model i metal- eller træværkstedet. Og modeller er der masser af.  Med inspiration fra de muslimske landes mosaikker, japanske zenhaver og den vilde islandske natur bygger hun modeller, der i sidste ende skal få rummet til at miste sin oprindelige form.