Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Med omtanke for såvel funktion og æstetik som hensynsfuld holdbarhed og en optimeret brugeroplevelse har møbeldesigner, Anker Bak, haft ophold i træ- og metalværkstedet for at udvikle en ny kontorstol.

Nov. 2021

En kontorstol skal passe til skiftende arbejdsstillinger gennem dagen og give stor komfort, og de afgørende elementer er sæde, rygstøtte og stolens bevægelighed. Anker Bak har eksperimenterende arbejdet med udformningen af sædets og rygstøttens konturer efter to principper: Formspændt træ og CNC bearbejdet, massivt træ.

For at skabe en naturlig bevægelighed, der følger brugerens bevægelser, har han implementeret en bladfjeder som det bærende element og afprøvet forskellige højder for rygstøtten.

De to anvendte principper – arbejdet med henholdsvis sædet og rygstøtten – viste sig at fungere i hver sin sammenhæng og adskiller sig så meget, at de retter sig mod hver sin stol og ikke én produktionsproces. Det er brugbar viden, når Anker skal ud at møde producenterne.

Arbejdet med disse prototyper krævede omfattende brug af træ- og metalværkstedets faciliteter med både formspænd, CNC fræsning, TIG svejsning, rørbukning, drejning og fræsning i stål samt rør- og pladevalsning.