Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Under et 2 måneder langt udviklingsforløb i atelier plan 5, har Ellen Ahnfelt-Rønne skabt en serie af ni vævninger i silke.

Marts 2022

Jeg arbejder i rammevæve, som jeg selv bygger. Jeg væver heri med en helt sart og tynd silke chiffon. Silken farver jeg med naturlige plantematerialer på indfarvningsværkstedet.

Vævene fortæller en historie om alt det, vi som følsomme mennesker deler med tekstiler; at være skrøbeligt konstrueret og vævet ind i vores relationer og i vores omgivelser.

Jeg er meget optaget af, hvad nærhed med – og forståelse for materialer og håndværk kan betyde for os. Hvordan det kan skabe en følelse af forbundethed og fordybelse. Jeg er optaget af, hvordan tekstilet har været et (især kvindeligt) samlingspunkt og kan danne ramme for plads til sårbarhed og omsorgsfællesskaber. Og så er jeg nysgerrig på, hvad vi mon mister, ved at have distanceret os fra naturen, håndværket og materialenærheden i vores tanker og i vores hverdagsliv.

Jeg arbejder med at skabe kraftfulde motiver med bløde bevægelser og sarte materialer for at undersøge den styrke, der findes i at stille sig sårbar. Drømmen med mit arbejde er at prikke til vores værdisætning for omsorg og ømhed i vores præstations- og konkurrenceprægede samfund. Noget, som jeg mærker en fælles længsel efter i min generation.

Mine motiver er inspireret af fugle, flokke, reder, kranse, fletninger, hænder, huler og vind. Alle vævede billeder er halvt transparente, og lyset er en vigtig “medspiller”, som gør dem i konstant bevægelse og forandring.

I april 2022 kan udpluk af væveserien ses hos galleriet Bemærk som del af en gruppeudstilling.