Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Næste ansøgningsfrist: 8. august 2022 kl. 24:00

Ahm & Lund: Symposium

Ahm & Lund har arbejdet i træværkstedet på en serie knock-down snedkermøbler i høj kvalitet. De har eksperimenteret med nye materialer fra træindustrien – bl.a. ålegræs, hairlock og hampefibre som polstring.  

Read more

Camilla Thuv Nilsen: Organiske kompositioner

I serigrafiværkstedet har designer, Camilla Thuv, primært arbejdet med serigrafi på træ i større formater. Hun har skabt to værker, “Free flow” og “Shaped flow”, hvert bestående af tre dele, trykt på træ. Derudover værket, “Organic interaction 3”, i et begrænset oplag trykt på papir.

Read more

Rosita Kær og Line Arngaard: Publishing Clothes

Publishing Clothes er et tværkunstnerisk samarbejde mellem grafisk designer Line Arngaard og billedkunstner Rosita Kær. I deres fortløbende samarbejde beskæftiger de sig med forholdet mellem mode, tekst, krop, køn og tekstil. De er optagede af at se på tøj som en form for dokument, der kan læses, samt at indsamle og analysere de afbildninger af kroppen og tøjet, som ses i bl.a. modemagasiner.

Read more

Tatiana Andersen Camre: Sejl – bevægelse gennem vinden og tiden

Da covid-19 ramte var tekstildesigner, Tatiana Andersen Camre, i Danmark. Det skulle have været et kort visit og derpå tilbage til Sicilien, hvor hun har tilbragt længere perioder de senere år. Der endte med at gå adskillige måneder, før det var muligt at rejse igen. Al bevægelse var fastfrosset. For første gang for de flestes vedkommende var grænserne lukkede og tanken om at rejse en uopnåelig utopi. Den statiske stilstand var pludselig et tvungent vilkår, modsat hvorledes bevægelse, aktivitet og fremdrift normalt præger livet.

Read more

Anker Bak: Kontorstol

Med omtanke for såvel funktion og æstetik som hensynsfuld holdbarhed og en optimeret brugeroplevelse har møbeldesigner, Anker Bak, haft ophold i træ- og metalværkstedet for at udvikle en ny kontorstol.

Read more

Nina Born: Mininit

Indfarvningsværkstedet på Statens Værksteder for Kunst har dannet base for udførelsen af tekstilformgiver Nina Borns projekt, MININIT. Projektet er formet af en faglig påskønnelse af den analoge fremstilling af strik.

Read more