Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rasmus Bækkel Fex skal deltage på designmessen MINDCRAFT i Milano til april 2013.

2013

MINDCRAFT er navnet på en række udstillinger, som Danish Crafts har præsenteret i Milano og London siden 2008. Udstillingerne viser eksperimenterende og nyskabende værker af danske kunsthåndværkere og designere. Temaet for årets udstilling er ”Proces”.

Et gennemgående træk i Rasmus’ arbejde er balancen mellem det konceptuelle, det funktionelle og det skulpturelle. Man kan se det som en proces, hvor idéen er det bærende element frem for et reelt produkt. Processen initieres med en skulptur, gerne af genbrugsmaterialer. Meningen er, at folk skal kunne lave det selv.

”Når man selv har skabt sit møbel, får det en anden værdi, det bliver mere personligt. Hvis man oven i købet har brugt genbrugsmaterialer, klinger det både af affektionsværdi og miljøbevidsthed.” fortæller Rasmus.

Han redesigner fire stole af kendte designere og sætter dem sammen til en stolebænk. Det kan gøres på mange forskellige måder, og det er her, det skulpturelle væsen kommer ind i billedet. Han eksperimenterer med at stable stolene tilfældigt oven på hinanden, så får han en skulptur. Det er design uden funktion, som kan opfattes som kunst. Når han sætter dem side om side og binder dem sammen med spændebånd, så får han en stolebænk. På den måde får stolene deres tiltænkte funktion tilbage.