Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

I Grafikværkstedet på SVFK har Lone Arendal arbejdet med sine blomstertryk på træsnit. Projektet var i forbindelse med Lyngby Kunstforenings vinterudstilling på Sophienholm, hvor Lone deltog i gruppeudstillingen Fuldt Flor.

Okt. 2019

“Lyngby Kunstforenings vinterudstilling har i år blomsten i centrum. Måske interessant at vise en udstilling om blomster i vintertiden, hvor mange blomster ude i naturen netop ikke blomstrer. Blomstertemaet i konkret, overført og symbolsk form binder udstillingen og de 20 kunstnere sammen gennem maleri, tegning, grafik, skulptur, video og installation.” – sophienholm.dk

Arendals bidrag består af en serie træsnit på 70x100cm, hvor et tilfældigt blomsterfotografi er udvalgt som motiv. Under sit ophold på SVFK brugte Lone Arendal den store litopresse til at trykke sine motiver. Værkerne kommer til livs i en 9mm birkefinerplade, hvori motivet snittes, indfarves og herefter trykkes på papir. Ligesom i tidligere projekter vægter hun at processen er intuitiv og eksperimenterende, og at det bærer et præg af collage. Derfor indgår elementer som avispapir, udklip fra tryk og tapet ofte i værkerne.