Skip to content Skip to footer
Brief info

Danmark, 1939

Johanne Foss er uddannet billedkunstner fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 1965. Hun bor og arbejder i København og arbejder primært som maler og grafiker.

Johanne Foss er medlem af Kunstnersamfundet. Hun er repræsenteret på flere kunstmuseer og har udstillet på talrige separat- og gruppeudstillinger i ind- og udland.

Artikel: Trykkets tonearter

Projekter af

I det grafiske værksted arbejder Johanne Foss i en nænsom, trinvis ætseproces med kobberpladen. Her kan hun få selv de fineste af radérnålens linjer og punkter frem. Arbejdet vil munde ud i en udstilling på Bornholms Kunstmuseum, sommer 2023.

Med udgangspunkt i 30 basisraderinger (store og små) fra både Bornholm og Italien har jeg i grafisk værksted ætset dem, eksperimenteret med ætsetider og videreudviklet de enkelte raderinger med farveplader i akvatinteteknikken. Alle raderinger har jeg trykt i farver.

I Grafikværkstedet på SVFK har Johanne Foss produceret anden del af værkerne til soloudstillingen TIDLØS HAVE på Vejle Kunstmuseum.

Johanne Foss laver ofte sine basisraderinger under åben himmel, ofte på rejser. ‘Tidløs have’ har hun arbejdet med i Italien.

Et hul i hegnet

Med sine farveraderinger er Johanne Foss tilbage i det italienske forårslandskab, hvor hun har lavet en serie raderinger i den klippefyldte natur. I kobbertryksværkstedet har hun videreudviklet motiverne med akvatinteplader og i trykkeprocessen arbejdet med forårets fine farvebalancer i de enkelte tryk.

Grafisk billedkunstner Johanne Foss arbejder lige nu på en ny serie af farveraderinger med udgangspunkt i en række raderinger og farvestudier foretaget på et bjergplateau i Syditalien.

Med udgangspunkt i den etruskiske by Blera i Italien nord for Rom arbejder Johanne Foss med raderinger, som hun har hjembragt fra flere arbejdsophold i netop dette område. Billederne forestiller landskaber, planter og figurer med referencer til landskabet som en scene for forskellige begivenheder. Johanne… Læs mere

I det grafiske projekt “Spor og steder” følger Johanne Foss sporene fra de steder, hun har arbejdet med de farveraderinger, Vejle Kunstmuseum ejer: Tanzania, Syrien, Italien, Grækenland. Før arbejdsopholdet raderer hun i Etiopien, Sverige og Italien. I enkelte, større raderinger vil hun i værkstedet lade… Læs mere

Johanne Foss arbejder frem mod to udstilling på henholdsvis KunstCentret Silkeborg Bad og Faaborg Museum. Under opholdet på Statens Værksteder for Kunst arbejder hun med kobbertryk for at skabe en række farveraderinger til udstillingen. Kunstneren er inspireret af arbejdsophold i Syrien og studier af islamisk… Læs mere

Johanne Foss arbejder frem mod to udstillinger på henholdsvis KunstCentret Silkeborg Bad og Faaborg Museum. Under opholdet på Statens Værksteder for Kunst arbejder hun med kobbertryk for at skabe en række farveraderinger til udstillingen. Kunstneren er inspireret af arbejdsophold i Syrien og studier af islamisk og maurisk… Læs mere