Skip to content Skip to footer

Claus Rohland har opholdt sig i fotoværkstedet for at bearbejde en serie “snapshots” fra rejser i Mellemøsten, 1975-1977. Et udvalg af disse er endt i en udstilling på Davids Samling fra oktober ’22 – april ’23.

Marts 2023

Sammen med en hel del andre kunstnere og designere har Claus Rohland søgt om ophold vinteren over for at få arbejdsro, professionel sparring, adgang til it-udstyr, værktøj og maskiner. I denne artikel viser vi et udsnit af vinterens projekter, der illustrerer bredden og diversiteten i det arbejde, der foregår bag de tykke mure i Gammeldok Pakhus.

Du kan finde mange flere projekter i vores projektdatabase

Gitte Jungersen har i lerværkstedet bygget enkle, firkantede former med et indre og et ydre, der refererer til den kendte keramiske type: beholderen. Brændingen er helt central i hendes arbejde som en transformerende dobbeltkraft, der på én gang agerer både tilblivelse og nedbrydning.

Objekterne er påført flere lag forskellig glasur, som alt efter kemi udvider sig og trækker sig sammen i udsmeltning og nedkøling. Derfor går fladerne nærmest i opløsning i brændingen, bobler kogende og sprækker i lag. Læs mere

I det lille lerværksted har franskfødte Valerie Collart udviklet sit arbejde med porøse og skrøbelige porcelænsskulpturer. 

 

De seks skulpturer, hun har nået i denne omgang, trækker på historiske referencer med allusion til draperi og klassisk skulptur. Dog med et surrealistisk og gådefuldt udtryk, der mimer muslingeskalsformede objekter. Læs mere

Iben Høj har arbejdet i atelier plan 3 og det lille lerværksted på en række værker til en udstilling på Johannes Larsen Museet i Kerteminde på Fyn til efteråret 2023.

Til udstillingen har hun udviklet nye både større, mere rumlige værker og mindre skitseprægede udsagn, hvor materiale- og farveundersøgelsen er fremherskende.
Læs mere

Sam Derounian har i serigrafiværkstedet udviklet screenprints i begrænset oplag til sin kommende udstilling ‘Industrial and Horticultural Metaphors’ hos Danske Grafikere i foråret 2023.

Med udgangspunkt i eksisterende skitser, lavet i PhotoShop, har han produceret farveprint i flere lag. Læs mere

Jane Jin Kaisen har opholdt sig 4 måneder i Turboladen for at producere værket ”Offering – Coil Embrace”, en 4-kanals synkroniseret videoinstallation til en udstilling hos Fotografisk Center, januar 2023.

Projektet har omfattet videoredigeringen og lydproduktionen og test af installationen. Derudover har Jin Kaisen lavet forundersøgelser til og produceret en række fotografiske og installatoriske værker.
Læs mere

Kunstnerkollektivet RÅBERI OVER HEGNET består af billedkunstnerne Anne Marie Ploug, Pernille Kløvedal Helweg og Melou Vanggaard.

Skabt i fælles ånd og med afsæt i deres forskellige billedkunstneriske erfaringer skal de vise en installationsudstilling, fordelt over de tre udstillingshuse og udendørsarealer på Gammelgaard Kunst og Kulturcenter.
Læs mere

Signe Rohardt Lund har afprøvet forskellige metoder til at “tegne i – og med metal”. Med bor og dremel har hun eksperimenteret med at indgravere og banke fordybninger med hammer. 

Motiverne er abstraktioner af stablede biler og vragdele. Valget er faldet på aluminium som materiale, da det er nemmere at bøje og “tegne” i, fordi det er noget blødere end fx stål, som Rohardt Lund har arbejdet i tidligere. Læs mere