Skip to content Skip to footer
Næste ansøgningsfrist: 5. august 2024 kl. 24:00

Artist talk med Birgitte Kristensen og Eva Pohl

Kom til artist talk med Birgitte Kristensen og Eva Pohl fredag d. 26. august kl. 15 på SVK. Her fortæller de om værket “Charlottes rejse til Grønland” – en installation bestående af video, lyd, skulptur, grafik og dagbogsnotater. Foto: still fra videooptagelse

Billedkunstner Birgitte Kristensen lægger for i efterårets række af artist talks på Statens Værksteder for Kunst. Inden hun afslutter sit arbejdsophold på SVK i slutningen af august, har hun og samarbejdspartneren Eva Pohl sagt ja til at fortælle om det værk, der lige nu er en totalinstallation under opbygning.

 

Fredag d. 26. august kl. 15 kan man høre Birgitte Kristensen og Cand. mag. Ph.d. Eva Pohl fortælle om projektet “Charlottes rejse til Grønland”. Værket bygger på en rejse til Grønland, som kunsteren har gennemført i en anden persons sted. Charlotte døde nemllig af kræft, kun 37 år gammel. Hun havde en drøm om at komme til Grønland og havde planlagt sin rejse i detaljer. Birgitte Kristensen har derfor gennemført rejsen i Charlottes sted – som en gestus til hende – og som et udtryk for det umulige ønske om, at Charlotte alligevel skulle få lov til at opleve Grønland.

 

Værket er et eksperiment, hvor billedkunst og teori mødes, og det kommer til at tage form af en totalinstallation i medierne video, lyd, skulptur og grafik og en dagbog skrevet i samarbejde med Eva Pohl.

Uddrag fra Eva Pohls tekst ‘Spejling og nye spor’

“Man fornemmer Charlottes tilstedeværelse, selv om hun ikke længere er her. Flere stemmer inviteres indenfor i værket. Som den svenske forfatter Sara Stridsberg siger i et interview i Birgitte Huitfeldt Midttuns bog ”Vi er tiden” (2011) er det problematisk, at vi ofte i kunst og litteratur ønsker, at karakteren skal forblive i sin skæbne, i sin fastsatte form. ”det at skrive med flere stemmer, det sætter en stærkere fokus på, at vi alle tilhører det samme stykke blødende menneskelighed”.

Om kunstneren

Birgitte Kristensen arbejder primært med stedsspecifikke totalinstallationer og kunst i det offentlige rum. Hun er udddannet på Det Jydske Kunstakademi (1997-2002), Arkitektskolen Århus (2001-2002), Center for Semiotik, Århus Universitet (1999-2001) og har desuden haft studieophold ved Artists Space, New York (2006).

 

> www.birgittekristensen.dk

> Projektside på svfk.dk

 

—-

 

Deltagelse i artist talks på SVK er gratis – tilmelding ikke nødvendig 

 

Tid: Fredag d. 26. august kl. 15

 

Sted: Statens Værksteder for Kunst 

         Strandgade 27B

         1401 København K

 

Bemærk at arrangementet finder sted på plan 4.

 

Mere information fås ved henvendelse til kommunikationsmedarbejder Ida Sofie Minke Anderson: sofie@svfk.dk el. tlf. 32 96 05 10

På Statens Værksteders Facebook-side er det muligt at se et lille uddrag af de videooptagelser, som indgår i Birgitte Kristensens værk.