Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Signe Rohardt Lund har afprøvet forskellige metoder til at “tegne i – og med metal”. Med bor og dremel har hun eksperimenteret med at indgravere og banke fordybninger med hammer. Til slut har hun benyttet en plasmacutter til at tegne i pladerne.

Februar 2023

Jeg var heldig at kunne arbejde med nogle aluminiumsrester i metalværkstedet og dermed udforske dette materiale for første gang. Det gjorde det nemmere at bøje og “tegne” i metallet, fordi det er noget blødere end fx stål, som jeg ellers før har arbejdet i.

Jeg er endt ud med fem færdige aluminiumsplader, som jeg, ved hjælp af en plasmacutter, har skåret fem forskellige stregtegninger i. Motiverne er abstraktioner af stablede biler og vragdele. Efterfølgende har jeg slebet pladerne til et mere skinnende udtryk. Jeg har desuden udforsket mønstringen i slibningerne.

Til pladerne har jeg og produceret et ophæng af stålprofiler fra tidligere arbejder, som jeg har skåret i små “skiver”. Jeg har boret to huller i og svejset en møtrik på. På den måde kan der skrues en gevindstang fast, og pladerne kan hænge udspændt fra væggen.