Hop til indholdet.

Projekt

Stukwerk – en retænkning af stuk

2012 / Design

Feb. 2012

Linda Weimanns projekt ’STUKWERK’ undersøger, retænker og udvikler ornamentet stuk. Gennem nye visuelle udtryk, integrering af lys, samt brug af digitale og analoge metoder udvikles prototyper og rumlige værker. Projektet arbejder med at koble stukkens historiske afsæt til en nutidig kontekst, og undersøger stukken som fænomen – herunder dets æstetiske betydning.

Hvordan bringer man stuk ind i en moderne kontekst? Linda Weimann eksperimenterer med lys og farvepigmenter i gipsen, ligesom hun blander digital og analog formgivning. Afsættet er research i stukkens historie, hvor symmetri, variation og gentagelse er grundlæggende, ornamentale greb. Det organiske og det geometriske møder rummets kanter og flader. Linda Weimann fortæller:

”Gipsens karakter som materiale er stukkens hjerte. Som materiale har det et råt, umættet formpotentiale, så det beholder sit fleksible, matte udtryk. Stuk er pynt, og selvom det ikke har en praktisk funktion, så er det med til at sætte en kulisse og sætte fokus på det smukke, det overdådige og selve detaljen.”

Linda Weimann har eksperimenteret i et af SVKs store atelier siden starten af februar, og det er en videreførelse af hendes afgangsprojekt fra Designskolen. I atelieret har hun således lavet silikoneforme, blandet farvepigment i gipsen og bygget et mindre rum, hvor stukken kan testes på vægge og lofter.

SVK, Gammel Dok Pakhus, Strandgade 27 B, 1401 København K, +45 32 96 05 10, info@svfk.dk
Sekretariatet har åbent man. – fre. kl. 9-15. Lør. – søn. lukket.
CVR: 11887260