Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Samling Mabuse – samarbejde 2011

Velkommen til SVFKs projektdatabase – en direkte udveksling af kunsteriske arbejdsprocesser.
Indtast navn, teknik eller materiale i søgefeltet og gå på opdagelse i mere end 2000 projektbeskrivelser.

Sebastian Schiørring og Johannes Christoffersen har arbejdet på at lave en række værker til en fælles udstilling med Søren Andersen. Udstillingen Samling Mabuse skal danne en helhed ud af en række individuelle værker.

Værkerne spiller på overgangen fra del til helhed og det fraværende, som rum der endnu ikke findes. Formeriet har således fungeret som base, hvor kunstnerne har produceret og opstillet de mange forskellige værker.

OTTEKANTET FILMFREMVISER
Sebastian Schiørring har under opholdet på SVK blandt andet bygget en ottekantet filmfremviser. Otte firkant-rør er svejset på en cylinder, rørene peger i hver sin retning ud fra cylinderen og har fastmonteret spoler både for enderne af benene og ved cylinderen i midten. i midten. I disse spoler løber 35 mm-filmen ind og ud langs benene i et konstant loop. Mellem to af benene går den igennem en filmfremviser og viser en film optaget i en ottekantet pavillon på Overgaden.

Et andet værk er en kasse af pap til filmprojektion. Tilskueren stiller sig op på et lille podie og stikker hovedet op i kassen, hvori man kan se en film, der også spiller på det nærværende og fraværende her i form af et billede af et barn, der fader ind og ud og en lille dukke, der er placeret i kassen og som oplyses af filmen.

UDSTILLINGSELEMENTER
Hvor Sebastian Schiørrings værker, produceret på SVK, er bygget op omkring film og overgangen mellem lys og mørke, spiller Johannes Christoffersens værker meget på samlingens karakter og det udvidede blik. Han har blandt andet arbejdet i pap og træ og skabt en væg, der består af 24 firkantede blanke, hvide papstykker i forskellige størrelser, han har skåret ud og ophængt i wirer fra loftet i et mønster, der fremviser en udstillingsvæg uden noget på udstilling. Ligesom han har bygget tre podier af multiplader pudset op med fiberbeton. Podierne står tomme og fremviser ikke en objekt, ligesom de hvide papstykker hænger i samlingens struktur uden at fremvise andet end det tomme rum.

Mange flere værker af Schiørring og Christoffersen sammen med Søren Andreasens stik, fotografier, vægmaleri med mere vil danne den samlede udstilling på Overgaden.