Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Møbeldesigner Maria Bruun har i Træ- og Metalværkstedet arbejdet på to prototyper som del af en samlet møbelkollektion til en udstilling i 2020.

Mar. 2020

Maria Bruun modtog i 2018 Statens Kunstfonds 2 årige arbejdslegat “Den Unge Kunstneriske Elite”. Legatet skabte grundlag for udarbejdelsen af en samlet møbelkollektion, der udstilles internationalt i 2020. Soloudstillingen centreres tematisk omkring spisestuen og består af et spisebord, stole, spejle og et væghængt konsolmøbel. Tilsammen skaber de en udstilling, der søger at balancere oplevelsen af det private og det omhyggeligt iscenesatte offentlige rum.

Opholdet på Statens Værksteder for Kunst dannede ramme om udviklingen af møbelkollektionens forskellige elementer. Både Træ– og Metalværkstedet blev brugt til at lave prototyper, der skulle teste form, proportioner og funktion. Adgangen til værkstederne skabte grundlag for en eksperimenterende og afprøvende arbejdsproces, hvor arbejdet i 1:1 var afgørende for udviklingen af de individuelle møbler.

Tanken bag møbelkollektionen er, at man som gæst ikke bare oplever møblerne som individuelle, udstillede elementer, men at rummet bliver en æstetisk helhed, der forener rum, møbel, krop og tanke. Udstillingen er skabt som et mikrokosmos, fra græsk mīkròs kósmos, der betyder “lille verden”. Udstillingen er derved en hyldest til hverdagens små verdener, hvorfra livet leves.