Skip to content Skip to footer
Brief info

Danmark, 1984

Uddannet på Danmarks Designskole med afgang fra afdelingen for Møbler og Rum i 2012. Bor og arbejder i København. Beskæftiger sig med møbeldesign.

Maria Bruun er grundlægger af Maria Bruun Design, et dansk møbel og design studio. Maria arbejder overvejende med produkt og udstillingsdesign. Hun samarbejder ofte med dygtige fagfolk i værkstedet for at tilegne sig ny viden om håndværk, teknikker og materialer. Andre gange er hende arbejde mere introspektivt med visionen om at skabe en oplevelse, en redefinition af form eller give et materiale et nyt narrativ. Maria er i øvrigt en del af duoen MBADV sammen med arkitekt Anne Dorthe Vester.

Maria Bruun er medstifter af udstillingsplatformen RE_form og har vundet flere priser for sine møbeldesigns, bl.a. Bo Bedres New Talent Award (2013) og Design of the Year (2014)

Projekter af

Maria Bruun

Møbeldesigner Maria Bruun har i Træ- og Metalværkstedet arbejdet på to prototyper som del af en samlet møbelkollektion til en udstilling i 2020.

En lys egetræsbordplade, med elegant afrundede kanter, hviler på fire massive ben. Navnet er Bigfoot og spisebordet er skabt af den danske møbeldesigner, Maria Bruun, der insisterende gør opmærksom på materialet i et bombastisk formsprog.

Keramisk

Gennem nærstudier af Jørn Utzons arkitektur har Maria Bruun og Anne Dorthe Vester udviklet et modulsystem af lyse keramiske søjler og bølgende træflader til deres soloudstilling i Utzons Kirke. På SVK har de eksperimenteret med træprofilernes udtryk på CNC-fræseren, mens de udvikler endnu et keramisk… Læs mere

Møbeldesigner, Maria Bruun, og arkitekt, Anne Dorthe Vester, arbejder frem mod en soloudstilling til forårsudstillingen på Charlottenborg.

I projektet ’OBJECTS OF USE’ undersøger arkitekt, Anne Dorthe Vester, og møbeldesigner, Maria Bruun, møblet som et fragment af en rumlig arkitektonisk kontekst. Her stilles spørgsmål ved, hvor vidt projektet er et rum, en bygning, et møbel, en scenografi eller en dekoration. Oktober 2014 Projektet består af… Læs mere