Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

I projektet ’OBJECTS OF USE’ undersøger arkitekt, Anne Dorthe Vester, og møbeldesigner, Maria Bruun, møblet som et fragment af en rumlig arkitektonisk kontekst. Her stilles spørgsmål ved, hvor vidt projektet er et rum, en bygning, et møbel, en scenografi eller en dekoration.

Oktober 2014

Projektet består af seks elementer som til sammen skaber en rumlig konstellation. Hver især antyder de en funktion, som igen peger på en handling. Foden peger på punktfundamentets funktionalitet. Sædet i egetræ peger på et møbel. Konstellationen af elementerne peger på et rum. Ligeledes befinder hvert element sig i grænselandet mellem arkitektur og design, idet de hver især består af elementer fra begge verdener. Elementernes udformning bevirker, at de visuelt og funktionelt ender med at være en hybrid. Der er lagt stor vægt på materialer og det håndværksmæssige arbejde med elementerne. Hvert element er udført i massivt egetræ, med manchetter i messing og fod af keramik. Detaljerne er underspillede, og samspillet mellem materialerne understreger en subtil men ærlig æstetik, med præcise detaljeringer.

“Vores samarbejde tager i høj grad udgangspunkt i vores forskellige designmæssige baggrunde; Maria Bruun er uddannet møbeldesigner fra Danmarks Designskole og Anne Dorthe Vester er uddannet arkitekt fra Kunstakademiets Arkitektskole. Meningen med projektet er derfor at undersøge grænserne mellem arkitektur og design. Ved at bevæge os i dette spændingsfelt, vil vi skabe rumlige objekter, der har en ’fod i hver lejr’, og dermed både er arkitektur, rum og møbel på samme tid.”

Anne Dorthe og Maria har fernisering med “Objects of Use” på Etage Projects d. 9. oktober 2014.

> Læs om projektet i Politiken