Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Billedkunstner og fotograf Ditte Haarløv Johnsen skal på SVK lave et større redigeringsarbejde på hendes mangeårige arbejde med projektet ”Maputo Diary”, som består af intime og personlige portrætter af venner, familie, og steder af betydning i et krydsfelt mellem Dittes egen historie og Mozambiques udvikling.

I Fotoværkstedet består en stor del af arbejdet i at scanne negativer fra de senere års rejser til landet. Udover at scanne, arbejder Ditte også med at strukturere materialet frem imod at lave en bog.

Ditte boede i Maputo fra hun var fem til hun var femten år gammel. I processen på SVK er hun nu begyndt at overveje at inkludere fotografier fra hendes egen barndom. I arbejdet med billederne og i fotograferingen er hendes eget liv hele tiden flettet tæt sammen med de historier, hun møder i Maputos beboere:

”Det er min historie – om at vokse op som hvidt barn i et sort Afrika, men ”Maputo Diary” er også de portrætteredes historie. Den følger min søster og mor og ’Søstrene’; de unge homoseksuelle, jeg mødte første gang på gaden dengang i sommeren 2000 og fortsat er vendt tilbage til.”