Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Maja Lindberg Schwaner har lavet en del af en skulptur i metalværkstedet, som skal indgå i et udstillingskoncept sammen med en 3D-animationsserie. En animation ved navn ”NFTasia”, omhandlende de to venner, Max og Crunch, der besøger en ”krypto-forlystelsespark” som ikke er helt som forventet.

Oktober 2023

Min indgang til projektet er en kritisk og spekulativ tilgang til de forandringer, der har været håb om at kryptovaluta og NFT’er ville medføre i samfundet; Kryptovaluta hævder at være mere demokratisk, fordi den ikke er styret af en centralbank, og NFT’er skulle medføre flere penge til fattige kunstnere?

Min skulptur er en holder for to flag med symboler, inspireret af kryptovaluta og tech-logoer. Den er en reference til ideer om tech-optimistiske områder uden for almindelig lovgivning, som har været på tale i kryptoverdenen og i tech-firmaer. Skræmmeeksemplet er forslaget om ”Cryptoland”. Ideen om at købe en ø for at skabe et kryptoland virker absurd i lyset af øer, der oversvømmes pga. klimaforandringerne, alt imens der ikke tages højde for energiforbruget i kryptoverdenen.

I værkstedet har jeg skåret og bukket metalstænger. Nogle steder har jeg samlet dem ved at svejse og andre steder med nogle samlestykker. Dem har jeg genbrugt fra sidst jeg var i værkstedet, hvor jeg lavede dem ved at bore huller i rørstykker, skære gevind i dem og skrue små ponti-skruer igennem.

Billederne er taget med hjælp fra Sara Krøgholt Trier.