Skip to content Skip to footer
Brief info

f. 1990

Uddannet fra HDK-Valand i Göteborg i 2022. Arbejder primært med skrift og skulptur.

I mine skulpturer har jeg især arbejdet med kombinationer af metal og stof. I mine udstillinger bruger jeg props og forskellige understøttende materialer for at skabe miljøer, skulpturerne kan indgå i.

I de seneste år har jeg været særligt interesseret i, hvordan æstetiske elementer og symboler i en tid med massiv billedproduktion- og udveksling skifter indhold og betydning. I den billedkultur, vi lever i, bliver æstetik brugt til at udtrykke værdier og finde fællesskaber, som er flygtige og svære at navigere i.

For mig ligger det interessante ofte i ambivalens og spændinger; mellem levet liv og repræsentation, symbolplan og produktionsbetingelser. Dybden i overflader. Alle de længsler, som ikke kan forløses.

Projekter af

Maja Lindberg Schwaner har lavet en del af en skulptur i metalværkstedet, som skal indgå i et udstillingskoncept sammen med en 3D-animationsserie. En animation ved navn ”NFTasia”, omhandlende de to venner, Max og Crunch, der besøger en ”krypto-forlystelsespark” som ikke er helt som forventet.

Maja Lindberg Schwaner har i metalværkstedet arbejdet på en skulpturgruppe med buede, ustabile linjer og elementer, inspireret af hegn og kroge.