Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Maja Lindberg Schwaner har i metalværkstedet arbejdet på en skulpturgruppe med buede, ustabile linjer og elementer, inspireret af hegn og kroge.

Nov. 2022

Mit arbejde på Statens Værksteder har bestået i at afmåle og skære stålstænger, valse stængerne for at skabe de buede linjer, slibe ender og spidser og sætte dem sammen til skulpturer. Nogle steder har jeg svejset dem sammen, andre steder har jeg sat dem sammen med rørstumper, hvori jeg har drejet små gevind. Jeg har lavet samlinger, så skulpturerne kan skilles i mindre dele for at gøre det lettere at transportere og opbevare dem.

Tre skulpturer er i (lidt varierende) menneskehøjde og vil indgå i en umiddelbar relation til kroppe omkring sig. Selv befinder de sig et sted imellem at være abstrakte kroppe og at være holdere og knager for fragmentariske beklædningsgenstande. Èn fungerer mere som et skulpturelt podie, mens en anden – en slags ubehagelig stige – er lavet specielt til Brønshøj Vandtårn, hvor de vil blive vist i foråret 2023.

Tekstile og tværæstetiske tilføjelser

Skulpturerne kombineres senere med fragmentariske stofdele, nogle med inspiration fra våben og rustninger, men lavet af stof i en genforhandling af hårde og bløde udtryk. Jeg vil også arbejde med idéer om frihed og begrænsning i relation til tøj både på symbolsk og konkret plan ved hjælp af elementer som snøre og vinger. Skulpturerne vil reflektere overvejelser omkring vage og flygtige fællesskaber.

Projektet er et samarbejde med danser og koreograf Olivia Rivière, som over nogle uger op til visningen i vandtårnet, vil lave en koreografi, der matcher skulpturerne og vandtårnets arkitektur. Olivia har erfaring med at arbejde tværdisciplinært og med objekter. Hun arbejder ofte med stemmen som materiale såsom obskure og gutturale teknikker som fx growling, der typisk ses som maskulint og aggressivt. Når disse teknikker performes i en atypisk setting og af forskellige kroppe, får de nye betydninger. Mødet med Olivias arbejde giver mulighed for yderligere fortolkning og forskydning af visuelle udtryk.

Koreografien vil blive vist ved åbningen den 31. marts 2023.

Fotos: Sara Krøgholt Trier.