Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

I metal- og træværkstedet arbejder Studio Ahm Esper aka Christina Ahm og Cecilie Esper på en multifunktionel totalinstallation. De sammentænker trappe, møbel, opbevaring, lysinstallation, udstillingsplatform og podie i ét og samme værk.

 ”Installationen gør i sig selv opmærksom på de rå materialer, den er fremstillet af. Intet er skjult – alt er eksponeret og kan ses. Selv beslag og samlinger er synlige og illustrerer, hvordan der er tænkt og arbejdet. Derfor har vi været nødt til at producere selv de mindste dele i værkstederne, så de enkelte elementer passer perfekt sammen, kan rykkes rundt og sættes sammen på nye måder.”

Sådan fortæller arkitekterne Ahm Esper om deres ni sammenbragte designobjekter, mens de på legende vis flytter rundt på små og store dele. ”Kuber” kalder de dem – alle skabt i metal og træ og med hjul på, så de er lette at håndtere. Der er skuffer til opbevaring og udstilling og et barskab med let transparente, perforerede låger. De udstillede objekter vil få plads og blive understøttet af enkelheden i materialevalget.

Objekt i bevægelse
Projektet er rettet mod en permanent udstilling i S28 (Sølvgade 28), der på samme tid skal fungere som en undersøgelse af objekt og rum. Objektet definerer rummet og omvendt. Da kuberne er dynamiske og kan sættes sammen på nye måder, vil installationen i sin diverse sammensætning konstant kaste nyt lys over rummet. Kuberne kan samles med supermagneter, så man sikkert og ubesværet kan bevæge sig rundt på installationen.

De rå og forholdsvis ubehandlede materialer er med til at give installationen et råt og enkelt udtryk. Metal og træ er samlet ud fra egne præmisser i smig ved hjælp af svejsning og lim, helt uden brug af skruer. Metallet fremstår sort, med nuancer af rustrød, da det er koldbruneret og behandlet med olie og bivoks. Skuffer, produceret i birkefinér, er placeret i en 8 mms afstand til metallet – for at give plads til, at begge materialer kan komme til sin ret.

I sin helhed udgør installationen 2,5 x 2,5 meter.