Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tegneren og grafikeren Birgitte Thorlacius skal udstille ved Den Fynske Forårsudstilling og Munkeruphus i 2013. Til det udfører hun grafiske værker med varierende teknikker som koldnål, ætsning og akvatinte.

Formålet med Birgittes arbejde i Grafisk Værksted er at uddybe de grafiske teknikker; ætsning, koldnål og akvatinte for at videreudvikle, forstærke og forenkle sit billedudtryk.

Birgitte finder sin inspiration i detaljer fra naturen, især der hvor der sker en forandring fra én tilstand til en anden. Et blad, der er ved at gå i opløsning, hvor kun den bærende struktur er tilbage som skelettet af et hus. Nålen stikker dybere, hvor der ønskes intensitet i motivet.

”Pludselig blev jeg lidt træt af planter og fandt en tegning af en gammel ruin, jeg har tegnet i Aswan. Jeg ved ikke hvordan den ender. Når du siger projekt tænker jeg, at det er noget med en målsætning, men en egentlig sådan har jeg ikke. Jeg forsøger mere at fremstille et tilstandsbillede. Efter mit arbejde med ruinen, er jeg blevet mere sikker på mine naturfremstillinger, og sådan skal tingene afprøves, før idéerne kasseres.” 

Birgitte arbejder med dybtryk fra kobberplader over på trykpapir. Hun begynder forsigtigt med at ætse og ridse i pladerne, da det er umuligt at tage af pladerne, men hun kan derimod altid tilføje og ridse dybere. Pladerne er dyre og genbruges så vidt muligt.