Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Billedkunstner Malene Landgreen arbejder på en ruminstallation til gruppeudstillingen ”Auf Zeit/For the Time Being” på Staatliche Kunsthalle Baden-Baden i Tyskland, samt en maleriudstilling i Maison du Danemark i Paris.

Værket til udstillingen på Staatliche Kunsthalle Baden-Baden forholder sig til maleriet som medie. Det rum, der udgør rammerne for Malenes installationen, er cirka 40 m2 og ottekantet. Malenes værk består af geometriske farvefelter, der males direkte på væggene fra loft til og med gulv, kombineret med collage af tekstil, samt maleri på lærred.

Projektet er en udvikling af undersøgelser, Malene foretog på et ophold i Turboladen på SVK i 2012. Her eksperimenterede hun med at indarbejde fragmenter af tekstil og papir malet med grafiske mønstre på malerier i Stort Format.

I Konserveringsværkstedet arbejder Malene på en stor væg. Her afprøver hun transparens og lag-på-lag effekter i både tekstil og med maling. Hun opklæber løst vævede stykker af gaze i pastelfarver, forskudt og i lag. Der, hvor stykkerne overlapper hinanden, mindskes tekstilets transparente kvalitet, mens farveintensiteten styrkes. På samme væg maler hun hvide felter, der graduerer i mere og mindre transparente lag, så en lignende effekt opstår. Til sammen udgør de et studie af et forløb fra maleri til tekstil.

Malene desuden på en model af udstillingsrummet i skalaen 1:10, for at holde overblik over hele værket. I hvert hjørne af rummet skaber hun med brug af varierede intensitet af farver, størrelser og former på farvefelterne, forskellige stemningsforløb og illusioner om rummets dimensioner. Fra det rolige, æteriske, til det intense og perspektivisk forvrængende.