Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Den skotske kunstner Kevin Malcolm’s soloudstilling Decorative border skal udstilles på Galleri KANT. Han har derfor arbejdet på SVK og skabt en række supplerende objekter til udstillingen.   

Jan. 2015

Decorative border er Malcolms første soloudstilling på KANT. Udstillingen er en videreførelse af det igangværende projekt Outremer, som startede i 2013. Projektet fokuserer på trykte mediers rolle i oplagring og formidlingen af viden. Malcolms kunst undersøger konstruktionen og fremvisningen af visuel information, og hvordan dette har indflydelse på vores oplevelse af kultur, rum og historie.

Decorative border består af silketryk, som er monteret i rammer og ophængt ved siden af hinanden. Printene udstilles sammen med en række skulpturelle værker bestående af en samling af objekter, som relaterer sig til det parisiske museum Musee Guimet og til produktionen af ultramarin pigment – den mørkeblå farvenuance.

Projektets titel Outremer betyder ’beyond the sea’ og udstillingen undersøger æstetiske konceptuelle forbindelser mellem kunstproduktion, museumsudstilling, industrialisering og kolonialisme. Udstillingsrummet vil, ud over silketrykkene, indeholde en række udstillingsrammer af stål, som Kelvin Malcolm har produceret på SVK. De fungerer både som museumsobjekter, hvis formål er at udstille værker og repræsenterer dermed en særlig museumsarkitektur, og samtidig fungerer de som selvstændige skulpturelle værker.

Stålrammerne er svejset og efterfølgende slebet i en sådan grad, at de har fået en lys nuance. Afslutningsvis har rammerne fået klar lak. Mellem to glasplader som indføres i stålrammerne udstilles kollager bestående af billeder og objekter, som er synlige fra begge sider.

På træværkstedet har Kevin bygget en tøndeformet museal displaygenstand til udstillingen. Med et glaslåg, som Kevin har fået lavet af en glarmester, skal tønden fremvise billeder og objekter. Den er bygget i tynde finérplader, som bevidst er blevet udsat for solens stråler og dermed falmet.