Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Den tyske fotograf Anna Domnick er netop ved at lægge sidste hånd på projektet It’s All WHITE; en fotografisk installation med billeder af den grønlandske indlandsis, som hun har arbejdet på i godt to og et halvt år. Hun har haft ophold på Statens Værksteder i både 2017 og 2018 med selvsamme projekt, som altså nu er ved at være klar til udstillingen It’s All WHITE, der kan opleves på Nikolaj Kunsthal fra den 7. marts til den 9. juni.

Under Anna Domnicks to tidligere ophold har hun bearbejdet sit omfangsrige materiale. Her har hun blandt andet anvendt Flextight-scanneren til at digitalisere analoge storformatbilleder og arbejdet i mørkekammeret med en teknik, der er særlig varsom mod filmmaterialet.

Med It’s All WHITE 3 har hun arbejdet på projektets sidste fase: ”Med mit tredje ophold afsluttes projektet, og jeg arbejder således på at færdiggøre og finpudse al behandling, redigering og konceptualisering. De tre ophold repræsenterer forskellige faser i projektet, og de har haft stor betydning for, at projektet har kunnet udvikle sig undervejs. Det har vokset sig større og mere komplekst, og derfor har det været godt at have forskellige ophold med rum imellem. Det har givet en anden ’build-up’, som har haft stor betydning for det samlede projekt.”

It’s All WHITE består af 13 værker, der tilsammen udgør ét værk. Nogle er singlebilleder, andre er sammensatte billeder, som igen danner ét samlet billede. Installationen fokuserer på Arktis’ skrøbelighed og udforsker vores forståelse af rum som helhed og de selvrefleksive øjeblikke, der udspringer heraf.

De tidligere beskrivelser af Anna Domnicks projekt kan læses under ’Andre projekter’ (til højre). It’s All WHITE 1 fokuserer på de anvendte teknikker samt konceptet og samarbejdet, der udgør rammen for projektet.

Skrevet af Cecilie Aaby