Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Anders Bonnesen forbereder sin soloudstilling på Holstebro Kunstmuseum. Til udstillingen udfører Bonnesen værker, der er anvendelige og hverdagsagtige, samtidig med at de er kunst. Mens de fleste museer er indrettet med et fast møblement, f.eks. bænke til at hvile benene, udfører Anders Bonnesen dette møblement selv, så det i forhold til udstillingen får en funktion af noget imødekommende og betydningsbærende.

På Statens Værksteder udfører Bonnesen i øvrigt en dør og et gulv til udstillingsrummet. Døren fungerer som indgang til rummet, og den har udstillingens titel ”Hvis du ikke ved, hvor du skal hen, vil alle veje føre dig dertil” indlagt som en slags gennemgående limtræs-intarsia. Sætningen er firkantet, og sammen med de lige så firkantede bogstaver udgør den så at sige døren, snarere end at være skrevet på den. Som også udstillingstitlen antyder, handler disse værker rent tematisk om bevægelse, stilstand, blindgyder etc.

Træværkstedets spændforme og dørtvinger er flittigt i brug, og rundsavs- og limearbejde, samt mere konstruktionsmæssige overvejelser er vigtige i arbejdet med dør og gulv.