Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

I Grafikværkstedet undersøger billedkunstner Jørgen Tang Holbek det udtryksmæssige potentiale i en litografisk teknik, som han lærte for et par år siden. Ved at behandle stenen efter en særlig metode, der blandt andet indebærer brug af citronsyre, kan han opnå et impressionistisk, pointillistisk udtryk i det endelige litografi.

Jørgen trykker blandt andet en række forskellige versioner af et tidligere litografisk værk, der forestiller en hånd, hårdt knyttet om stilken på en udsprunget rose. Ved at trykke flere lag oven på hinanden i forskellige farver, får resultatet en dybde og et spil, der sammen med den særlige litografiske teknik giver trykket en detaljeret og levende karakter. Han eksperimenterer med, at få farverne i hvert lag til at spille sammen på en særlig måde, og bearbejder efterfølgende enkelte tryk ved at stænke med tusch.

Det er interessen for alkymi og stentrykkets muligheder, der er bærende for Jørgens litografiske arbejder, og han har en undersøgende og improviserende tilgang til arbejdet i værkstedet.