Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Matt McConnell og Pia Jensen mødte hinanden i 2017 på en rejse til de Forenede Arabiske Emirater i 2017. De deltog begge som kunstnere på den 20. udgave af Sharjah Islamic Arts Festival sammen med 42 andre kunstnere fra 31 lande – alle med store, stedspecifikke værker.

Nov. 2022

På baggrund af indsendte skitser i maj 2021 blev Jensen og McConnell inviteret tilbage i december 2021 for at præsentere deres udendørs værk “Crescent” i fuld skala på den 24. udgave af Sharjah Islamic Arts Festival. Deres samarbejde er holdt ved, og på trods af den lange distance, der er imellem dem – Matt McConnell (USA) og Pia Jensen (DK), har de formået at udvikle nye moduler og værktøjer i fællesskab.

På træværkstedet har Pia Jensen arbejdet med fremstilling af to førsteudgaver af ”T-tools” i bambus til et pilotundervisningsforløb. Derudover har hun arbejdet på de bænk-elementer, der senere skal samles til moduler.

Som et ekstra indslag fremstillede Pia Jensen under opholdet på Statens Værksteder nogle store geometriske figurer – en slags ekstra “T-tools” – i stort format til en tegneworkshop under Kulturnatten 2022.

Moduler til liv, leg og læring

”Moduler til liv, leg og læring” er et flerårigt kunstprojekt under fortsat udvikling. Målet er at skabe værker, der engagerer og inddrager brugerne.

I atelier plan 2 har Pia Jensen eksperimenteret med materialer og fuldskala moduldele i primært filt og bambus for at videreudvikle modulerne til fremtidig udstilling.

I arbejdet benyttes håndværktøjer, slibebånd, søjleboremaskine, båndsav og rundsav, samt CNC-fræsning.

Projektet har modtaget støtte fra:  Statens Kunstfond, Statens Værksteder for Kunst, Beckett-Fonden, Nationalbankens Jubilæumsfond, Ellen og Knud Dalhoff Larsens Fond, Holse og Wibroe, Kvadrat Really, Hans Knudsen Instituttet, Fablab Nordvest