Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Smykkekunstner Mette Saabye arbejder på en serie af smykker til en udstilling på Jewels Work Gallery i Washington, der åbner i september 2013.

Solo Toollery projektet er en undersøgelse af skønhed, brugsfunktion og værdi, som ifølge Mette er smykkers grundvilkår at eksistere under. Med Solo Toollery rejser hun spørgsmålene om, hvad er funktionalitet i forhold til smykker? Smykkerne udfærdiger Mette så de foregiver at være funktionelle. De ligner redskaber, håndtag, skåle, kopper og tragte med detaljer, der simulerer at anvise en særlig funktion. En rille som væske kan løbe igennem, et opbevaringsrum eller en kompressor. Men smykkerne kan ikke bruges til noget andet end at pynte.

En del af smykkerne udfærdiger Mette på drejebænken i Træværkstedet. Her drejer hun træet i våd tilstand. Så tørrer det ”skævt op” i tørringsprocessen. Med den teknik sløres smykkets tilblivelsesproces og skaber nysgerrighed omkring arbejdsmetoden.

De materialer, Mette udfører smykkerne i, skaber også tilsigtet forvirring. Hun arbejder med imiteret turkis, ægte rav, finguld og finsølv, plastik og træ. Hvad er ægte? Det er svært både at se og mærke for materialerne bearbejdes så ægte ligner uægte og omvendt.

Solo Toollery er for en fortsættelse af smykkeprojektet Condenser, en serie af unika ringe i træ fra danske skove, som Mette skabte til udstillingen Mind Craft13 på designmessen i Milano 2013.