Skip to content Skip to footer
Brief info

Danmark, 29/07/1972

Rasmus Fenhann er uddannet møbelsnedker med sølvmedalje i 1996 og møbeldesigner fra Danmarks Designskole i 2003.

I sit virke skaber han designs med fokus på både de skulpturelle og funktionelle egenskaber. Hans arbejder er udført i nøje udvalgte materialer med træet som hovedmateriale. I arbejdsprocessen kombinerer han ofte traditionelle og næsten glemte teknikker med avanceret moderne teknologi. Rasmus Fenhanns hovedinspiration kommer fra den japanske og danske snedkertradition. En anden vigtig inspirationskilde er naturens former og deres matematiske grundlag.

Rasmus Fenhann har modtaget et væld af priser for sit arbejde, og hans møbler er blandt andet blevet udstillet i Danmark, New York, Paris og London. Rasmus Fenhann har været tilknyttet Galerie Maria Wettergren i Paris siden 2010.

> Design talk med Rasmus Fenhann

Projekter af

Rasmus Fenhann har eksperimenteret med at benytte bølgemønstre genereret af sinuskurver i Træværkstedet under sit ophold på SVFK.

SAKYU er en bred bænk i daybed-format udført i oregonpine. Overfladen er bearbejdet i et tredimensionelt mønster ved hjælp af CNC-fræser. ‘Sakyu’ er det japanske ord for ‘sandklit’. Det bølgede mønster, som opstår i sandklitter er sinuskurver, der kan beregnes matematisk og som findes mange…

Henover to projektperioder på SVK har møbeldesigner Rasmus Fenhann arbejdet sig gennem både skitser og modeller til en CNC-fræset Curve Daybed – en prototype af en daybed, der tager udgangspunkt i mødet mellem lys og skygge.

Latest News From the Workshops

Deadlines / events / articles

Subscribe to Newsletter