Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Henover to projektperioder på SVK har møbeldesigner Rasmus Fenhann arbejdet sig gennem både skitser og modeller til en CNC-fræset Curve Daybed – en prototype af en daybed, der tager udgangspunkt i mødet mellem lys og skygge.

Inspirationsophavet for Curve Daybed – projektet er en række formstudier, som Rasmus Fenhann arbejdede med under hans tid på designskolen. På det første SVK- ophold med Curve Daybed-  projektet har Rasmus afprøvet og skitseret i forskellige model materialer bl.a. i modellervoks og MDF- træfiber klodser. Dette udmundede i flere modeller samt skala modeller i 1:5. Centralt for udviklingen af modeller har været at finde frem til en organisk og kurvet form.

I denne omgang har Rasmus 3D- scannet den udvalgte skala model og herfra bearbejdet modellen på computer, hvor den er tegnet op i en 1:1 prototype, som han herfra har lavet CNC- programmeringen ud fra. Formen er opskåret i 12 lag massivt valnøddetræ, der først er høvlet, limet sammen og 2D- fræset. De 12 lag er derefter limet sammen til fire tykkere lag, der til sidst er blevet 3D-fræset.

”Det er en stor udfordring at arbejde med CNC programmering, da man skal bestemme præcist hvad maskinen skal gøre og hvis man har lavet en programmerings fejl kan det være fatalt og i værste fald ødelægge maskinen.”

For Rasmus, som har mange års erfaring med træ som primær materiale, er CNC- fræsning en spændende teknologi, der åbner op for nye og kreative muligheder i hans arbejde. Rasmus’ ophold på SVK har derfor i høj grad indebåret at udforske CNC-fræserens anvendelsesmuligheder, hvor han er gået fra enkle 2D- fræsninger til de mere komplicerede 3D- fræseteknikker.

 

Skrevet af Fanny Menaka Dons