Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

I august 2014 deltager Mads Ljungdahl i den argentinske festival ”Encuentros Abiertos” med separatudstillingen ”De Pyntede Børn”, på spansk ”Los Niños Adornados.”

Udstillingen består af en billedserie, der i teateragtige tableauer fortæller historier og gåder om det privilegerede menneske. Serien har været under løbende revidering og udvidelse siden 2008. I 2011 blev den udgivet som bog. Billedteknisk befinder værkerne sig i feltet mellem fotografi, tegning og digital bearbejdning.

Under sit ophold på SVK skal Mads printe værkerne i udstillingskvalitet på SVK’s storformatsprinter. Printertypen, blækket og papiret er afgørende for det endelige resultat.

”Udfordringen er at ramme den helt rigtige dynamik mellem de forskellige sorte nuancer. At jeg printer på mat papir komplicerer yderligere processen. De mørkeste nuancer, som betyder meget her, er et område, hvor de fleste printere kommer til kort – de mørke dele af billederne drukner simpelthen i sort. Så medmindre man har en meget vellykket kalibreret profil, er den eneste vej til et optimalt resultat, et minutiøst arbejde med printerens justeringsfunktioner samt en lang række prøveprint og sammenligninger”.