Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Arkitekt Erik Juul og designer Shiva Coley samarbejder på udviklingsprojektet SoftSpace, der udforsker tangs gunstige egenskaber.

Sep. 2019

Ambitionen er at udvikle et kommercielt koncept for arkitektoniske tekstiler, der beskæftiger sig med nogle af de problemstillinger, der er i nutidigt byggeri: varmetab, afkøling, akustik og indbliksgener.

Arkitektoniske tekstiler der gør det muligt at klæde husene på i forhold til årstiderne og klimaet, samtidig med at de vil skabe nye forme for bløde og dynamiske rumligheder.

TANG tekstiler og økologisk bomuld

I Syværkstedet på Statens Værksteder undersøgte vi en prototype bestående af tre lag tekstiler. Herunder et isolerende tekstil i 50% tang og 50% økologisk bomuld. Det blev fyldt med søgræs, så tekstilet blev et isolerende gardin. Dermed kan tekstilet være med til at reducere energiforbruget i bygninger. Eller det kan være med til at skabe nye former for ude/inde rum.

Tang og søgræs tekstiler er en del af KYST projektet, der handler om udvikling af ny bæredygtig kystnær turisme. Herunder tang-spa, spa-hotel og maritimt forsamlingshus.

Projektet SoftSpace er støttet af Statens Kunstfond, Dreyer Fonden og Den Europæiske Fond for regional udvikling.