Hop til indholdet.

Projekt

Eksperimenter med CNC fræsning

2015 / Kunsthåndværk

I træværkstedet videreudvikler møbelsnedker, Rasmus Fenhann, sine geometriske møbler og lamper, som han fræser på CNC-maskinen.

Dec. 2015

Rasmus Fenhann eksperimenterer med CNC-fræsning i forlængelse af den formgivning, han tidligere har beskæftiget sig med til udstillingen ”Japanometry” hos Galleri Maria Wettergren i Paris. Her arbejdede Rasmus med CNC-fræsning af væg- og loftslamper samt bordet ”Magnetic Cubes” i en undersøgelse af de rene geometriske former fremstillet i origami-inspirerede trækonstruktioner.

Rasmus arbejder desuden med udviklingen af et nyt bord medudgangspunkt i kubens form. Bordet består af tynde lister af 10mm’s tykkelse, der samles i rammer, som yderligere samles til kubeformen. Rammerne skæres på CNC-maskinen i massivt træ, men her er anvendelsen af teknikken anderledes end tidligere. Rasmus må arbejde med at skabe et fikstur, der sikrer, at CNC-maskinen først fræser rammernes huller og derefter den udvendige form.h

Rasmus har udviklet og optimeret teknikken til at arbejde med CNC-fræsning af sine geometriske former. Teknikken kobler han med traditionelt snedkerarbejde, idet han bruger sine japanske høvle til kanterne efter fræsningen. På denne måde arbejder han hele tiden i krydsfeltet mellem højteknologi og håndværk – en kombination, som han anser for afgørende i sin formgivning.

 

SVK, Gammel Dok Pakhus, Strandgade 27 B, 1401 København K, +45 32 96 05 10, info@svfk.dk
Sekretariatet har åbent man. – fre. kl. 9-15. Lør. – søn. lukket.
CVR: 11887260