Skip to content Skip to footer
Brief info

Danmark, 1974

Randi Jørgensen og Katrine Malinovsky er begge uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2005. Sammen har de skabt kunstnerduoen Randi & Katrine i 2004.

Deres fælles interesse bunder i arkitektur og historiefortælling og en fascination af monumentale installationer med fokus på en dynamisk udveksling imellem værk, beskuer og det stedspecifikke. Kunstige haver, antropomorfe huse og mekaniske skibe er iblandt temaerne i deres arbejde.

”Vi arbejder med stedspecifikke og rumlige installationer og værker til offentlige rum. Vores værker har ofte en tæt relation til arkitektur, som vi undersøger gennem leg med skala, billedlige referencer og fortælling. I værkerne indgår genkendelige elementer, som er twistet i størrelse og placering. Vi inviterer ofte beskueren indenfor i vores værk, også helt konkret, som i installationen på Ordrupgaard, hvor børn kan kravle gennem køkkenskabet og komme ud på den anden side via en formindsket pejs. Værket kan tilegnes med både øjne og krop. Mange af vores arbejder er udført i træ i kombination med andre materialer.”

Randi & Katrine har lavet en række permanente og midlertidige værker til museer, kunsthaller og i det offentlige rum. Heriblandt Villapük på Ordrupgaard 2022, Pinecone Pavillion i Kunstpark Ordrupgaard 2017, Portalen til haven  På Rønnebæksholm og installationen  ”Alting baaner som Kiærminder” til Venligheden på Rønnebæksholm i 2021, ”Kofoeds Cigar” på Kofoeds Skole 2021, Istanbul Modern 2020, ”Follies and Faces på Køs og i Køge byrum i 2015 og ”Mellem Tårne” på  Arken og ”The Village” på Sydney Biennalen i 2014.

Foto: Paul Skovbakke

> Artikel: “Gamle teknikker i kunstneriske hænder”

Projekter af

På træværkstedet har kunstnerduoen, Randi & Katrine, arbejdet med værket Villapük: en permanent installation til børn på Ordrupgaard placeret i Zaha Hadids tilbygning.

Kunstnerduoen Randi & Katrine skal realisere et permanent værk til Kunsthal Rønnebæksholm i foråret 2021. Nærmere betegnet er værket tilskrevet pavillonen ‘Venligheden’, som Rønnebæksholms ejer, Marie Toft, lod opføre til sin mand N.F.S. Grundtvig i 1850’erne.

folly

Med et kompliceret farvesystem planlægger Randi Jørgensen og Katrine Malinovsky et brunligt farvespil for de grankogleskæl, der skal beklæde deres pop-inspirerede have-folly. Koglen skal installeres i Kunstpark Ordrupgaard, hvor de besøgende kan gå på besøg i den kæmpe konstruktions indre.

Randi og Katrine forbereder på SVK en soloudstilling skabt specielt til Gl Holtegaard. Deres projekt tager udgangspunkt i kunsthallens rumlige karakter i både de indendørs og de udendørs omgivelser. De to kunstnere tager tråden op fra en tidligere serie af haveinstallationer og vil skabe en… Læs mere

Randi & Katrine skal udføre en skulptur til udstillingen Sculpture by the Sea i Århus fra den 5. – 28. juni 2009.