Skip to content Skip to footer
Brief info

Danmark, 1985

Anna Bak (f. 1985) er uddannet fra Det Fynske Kunstakademi i 2012 og arbejder både som kunstner og kurator.

Hun blev i 2010 tildelt et Fulbright Scholarship for sit udvekslingsstudie ved Montana State University, USA. I 2014 blev hun udtaget som deltager på det post-akademiske researchinstitut Jan Van Eyck Academie i Maastricht. I 2018-2020 har Bak været deltager på Danmarks første kurator uddannelse, MA Curating, ved Århus Universitet.

Anna Bak bor og arbejder til daglig i København.

Projekter af

Anna Bak har arbejdet i Formeriet og på metalværkstedet med værker til en soloudstilling ved det kunstnerdrevne udstillingssted M100 i Odense. Udstillingen bærer titlen ”Gimme Shelter” og tager udgangspunkt i nødvendigheden af at have tag over hovedet.

Anna Bak er inviteret til at skabe en soloudstilling til det nyåbnede udstillingssted, Fraktal, i Skørping, Nordjylland. Udstillingen skal relatere sig til Fraktals årstematik, Svampe, og Anna har benyttet tufteværkstedet, træværkstedet og Huggegården til at fremstille diverse svampeskulpturer.

Anna Bak udvikler både tekstile værker og træskulpturer til en udstilling ved Marie Kirkegaard Gallery på Statens Værksteder for Kunst. Her arbejder hun ud fra de aftryk, tid og processer efterlader, og de får således en afgørende rolle i formningsprocessen.

Anna Bak, Hermit, Overgaden. Foto: Anders Sune Berg,

Det er både menneskets romantiske forhold til naturen og kunstnerens rolle i nutidens samfund, som sættes i spil i billedkunstner Anna Baks Hermit. I sommeren 2018 tilbragte hun en hel måned, helt alene, i den svenske ødemark for at undersøge ’afsondrethed’, og det er nu… Læs mere

”Ghost Dancers” er et spirituelt, indiansk danseritual fra 1880erne, men det er samtidig titlen på Anna Baks første soloudstilling, der består af skulpturelle, installatoriske værker med et postapokalyptisk budskab. Juni 2015 Billedkunstner Anna Bak er i fuld gang med at producere flere forskellige værker i… Læs mere